Frans Klaassen

NLP | HNLP master coach & trainer

Hypnosis trainer

Reiki master | Energetisch trainer

Mijn naam is Frans Klaassen, mijn professionele carrière, tot op heden, heb ik doorlopen in het onderwijs en de zorg, dus ook de fascinatie om kennis over te dragen. De opleiding tot gecertificeerd NLP trainer past dan ook perfect in deze passie, wanneer je een training bij ons volgt zal je hier dan ook al snel kennis mee maken, of het nu gaat over de inhoudelijk kennis van NLP of het positief motiveren van een team, positieve motivatie en passie zijn mijn drivers :-)

 

Ja, van oorsprong een scheepswerktuigkundige! Niet gevaren, wel in de technische sector gewerkt. Via een functie als systeembeheerder ICT doorgegroeid en opgeleid tot manager. Programmamanager in de zorg voor specifieke doelgroepen, sectormanager voor zorg en onderwijs en nu al jaren werkzaam als ZZP-er, directeur en/of bestuurder in onderwijs en zorg. Ook daarin kan ik mijn energie kwijt en mijn passie vormgeven en voelen. Met interim opdrachten vooral gericht op interne (communicatie)problematieken, kan ik wel zeggen dat ik mijn specialiteit heb gevonden. En ja, dan wil je toch ook graag dat anderen dat ook willen, kunnen en vooral doen. 

 

En goede samenwerking is essentieel voor werkplezier en resultaten. Mijn persoonlijke leus is daarom ook: plezier in je werk, bepaal jezelf! Persoonlijk groei hoort ook daarbij, vandaar mijn opleidingen en trainingen en het vervullen van diverse functies. Al bijna 30 jaar ervaring in leidinggeven en mogen ervaren dat ook dat vak evolueert en met de tijd mee verandert. Geweldig om dat mee te mogen maken en te doen.

 

(H)NLP heeft mij als persoon veel gebracht en dat maakt ook dat ik met deze skills graag mensen verdere help. In mijn eigen coaching praktijk begeleid ik mooie trajecten met fantastische resultaten. Je voelt je veilig en warm in de ruimte die ingericht is als een huiskamer.

 

Maar ook dan wil je een groter publiek bereiken. En als samenwerken hoog ik het vaandel staat, vind je een partner die dat ook wil en kan. Zo kwamen Harold en ik bij elkaar in beeld. Ervaringen als trainers, coaches en managers bundelen! Goed plan! En wat is het mooi dat ik in Harold die partner heb gevonden om samen dit bedrijf op te zetten en onze gezamenlijke passie te kunnen voelen. Beide nemen we veel ervaring mee in het toepassen van (H)NLP in "zelfmanagement" en management van samenwerkingen. Onze Visie en Missie? nou, die hadden we snel te pakken als je hetzelfde denkt over dergelijke processen.

 


Harold de Vries

NLP | HNLP master coach & trainer

Hypnosis trainer

Reiki master | Sjamanistisch trainer

Mijn naam is Harold de Vries; manager, NLP trainer, master coach en inspirator, vader van drie kinderen, imker en natuurliefhebber maar bovenal een mensenmens.

 

Als gepassioneerd manager in de recreatie en pretpark wereld heb ik al veel mooie bedrijven onder mijn hoede gehad.

Zo ben ik ooit als 16 jarige jongen begonnen bij Attractie & vakantiepark Slagharen, eerst als hulpkracht en vanaf mijn 25ste als duty-manager en dag verantwoordelijke voor het gehele park. Hier leerde ik al snel dat werken met mensen zowel uitdagend als motiverend kan werken en dat bij de afhandeling van een klacht meer komt kijken dan alleen een luisterend oor. In de communicatie tussen mensen speelt er zoveel meer mee, non verbale communicatie, tonatie en oogpatronen zeggen vaak meer dan de gesproken woorden en hier komt dan ook mijn fascinatie voor de kracht van NLP tot uiting.

Uiteindelijk heb ik mij bij Slagharen opgewerkt tot parkmanager en kreeg ik op mijn 33ste de eindverantwoordelijkheid voor een afdeling met 240 medewerkers wat op die leeftijd een hele mooie uitdaging is. Tijdens een management training maakte ik voor het eerst echt kennis met NLP en mijn interesse was direct gewekt, ongelofelijk wat NLP voor een positief effect kan hebben op een bedrijf. 

 

Na mijn periode bij Slagharen kreeg ik de uitdaging om als parkmanager van Plopsa Indoor Coevorden een nieuw thema park in Nederland op te starten, wauw wat een gave uitdaging was dat. Waar je bij een familiebedrijf als Slagharen veel te maken hebt met de bestaanscultuur van een bedrijf krijg je bij de opstart van een geheel nieuw bedrijf weer heel andere uitdagingen op het gebied communicatie. Met alleen maar nieuwe medewerkers en een hoge druk om direct een kwalitatief goed product neer te zetten, worden groepsfasen en onbewuste patronen in communicatie heel goed zichtbaar. Zo heb ik in de 6 jaar bij Plopsa heel veel geleerd over teambuilding, groepsvorming en positief motiverend leiderschap. 

 

In 2016 mocht ik dit kunstje nog een keer herhalen met de ombouw van de Ecodrome Zwolle naar het huidige Dinoland Zwolle, een geheel nieuw themapark waar educatie en recreatie elkaar versterken en we zo een nieuw manier van dagrecreatie in de markt hebben gezet. Het was vanaf de eerste openingsdag een succes, veel bezoekers en daarbij heel veel uitdagingen in management en communicatie, ik kan deze opstart periode wel typeren als 1 van de meest intensieve periodes in mijn leven en het heeft mij doen inzien dat het belangrijk is dat er balans is in het leven. Door deze drukke banen was de balans... uit balans geraakt en daarom ging ik op zoek naar de diepere laag in mijzelf, ik vond deze diepere laag na diverse paden, stromingen en opleidingen te hebben gevolgd. In de NLP practitioner & NLP master opleiding vielen alle puzzelstukjes uiteindelijk op de juiste plaats en kwam ik erachter dat coaching, trainen en motiveren van mensen mijn echte passie heeft.

 

Na deze ongelofelijke leerzame en uitdagende periode ging er dan ook een lang gekoesterde wens van mij in vervulling, een eigen coaching praktijk. Ik koos er bewust voor om parttime aan het werk te gaan en zo ontstond er ruimte om als NLP coach mijn eigen praktijk op te starten, hierdoor kwam alles wat ik had geleerd op het gebied van communicatie en management bij elkaar.

De combinatie van leiding geven aan een mooi recreatief bedrijf en het helpen van mensen vanuit mijn eigen NLP coaching praktijk geeft mij elke dag voldoening. Deze unieke combinatie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik samen met mijn trainingsmaatje Frans ook de erkende opleiding tot NLP trainer ben gaan volgen, waaruit het prachtige NLP bedrijf Klaassen & de Vries is voort gekomen, hier komen jaren van ervaring tot uiting in onze unieke passievolle opleiding tot NLP practitioner & master coach!

 


Visie: 

Dat ieder mens zich als individu waardevol voelt en authentiek mag zijn!


Missie:

Met een zelf-aansturende en comfortabele ontwikkeling van ieder individu, ontstaat gezamenlijke en stabiele groei als waardevolle maatschappelijke bijdrage!


Kernwaarden:

Als bedrijf zijn wij: verbindend, integer, transparant en leveren wij; maatwerk, gelijkwaardigheid & ecologisch verantwoorde groei

 

 


Reviews


Contactformulier